TEL/FAX: 01 7098 014
 

FEBRUAR – 3. TEDEN

3.teden

od 12. 2. 2018 do 16. 2. 2018

PRENESI JEDILNIK – ŠOLA

PRENESI JEDILNIK – KOSILA ZUANJI

PONEDELJEK

Malica:   Ovsen kruh (GPŠ, GR), puranja šunka*1, kisle kumare, nesladkan čaj ali voda

Kosilo:   Porova juha (GPŠ, J, Z), testenine – polžki (GPŠ, J), paradižnikova omakariban sir (M), zelena solata s koruzo,  nesladkan čaj ali voda

TOREK

Malica:   PUSTNI KROF z marmelado (GPŠ, M, J), jabolko, nesladkan čaj ali voda

Kosilo:  Korenčkova juha (GPŠ, J, Z), svinjski zrezek v omaki, kus kus (GPŠ), rdeča  pesa, voda ali nesladkan čaj

SREDA

Malica:   Pletenka (GPŠ), bio kefir z okusom (M), orehi, grozdje [shema šolsko sadje],

Kosilo:   Pašta fižol s klobaso (GPŠ), ajdov kruh (GPŠ), kompot, voda ali nesladkan čaj

ČETRTEK

Malica:  Mlečni riž, čokoladni posip, MLEKO (M) [shema šolsko mleko] [eko mleko lokalnega pridelovalca], banana, voda

Kosilo:   Bučna juha (GPŠ, J, Z), goveji golaž, polenta (GPŠ), zelje v solati, nesladkan čaj ali voda

PETEK

Malica:   Jabolčni zavitek (GPŠ, M, J), hruška, nesladkan čaj ali voda

Kosilo:  Zelenjavna enolončnica z zdrobovimi cmoki (GPŠ, J), bel kruh (GPŠ, S), kremna rezina (GPŠ, M, J), voda ali nesladkan čaj

——————————————————————————————————————————————–

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

Pri vseh pripravljenih jedeh v šoli se uporablja manj sladkorja in manj soli.

*1 OPOMBA: PURANJA ŠUNKA – PIVKA je iz kakovostnih kosov svetlega mesa prsi in temnega mesa beder brez dodanih maščob. Spada med lahke izdelke.

LEGENDA OZNAK ALERGENOV:

M – mleko, mlečni izdelki (laktoza), G – gluten (pšenica – GPŠ, pira – GPI, rž – GR, ječmen – GJ, oves – GO), Z – zelena, S – soja, A – arašidi, O – oreški (orehi, mandeljni, lešniki, pistacija, brazilski oreški…ipd), J – jajca, R – ribe, GO – gorčica, SE – sezam, VB – volčji bob, ME – mehkužci, ŽD, žveplov dioksid, SU – sulfiti

Vse jedi, živila, ki jih ponujamo lahko vsebujejo alergene v sledovih. (Uredba EU št. 1169/2011 in Uredba o izvajanju Uredbe 1169/2011 (Uradni list RS, št. 6/2014))