TEL/FAX: 01 7098 014
 

APRIL – 2. TEDEN

2.teden

od 9. 4. 2018 do 13. 4. 2018

PRENESI JEDILNIK – ŠOLA

PRENESI JEDILNIK – KOSILA ZUNANJI

PONEDELJEK

Malica:   Graham kruh (GPŠ), pašteta Argeta – Junior*1 kisla paprika, nesladkan čaj ali voda, lešniki

Kosilo:   Jota iz zelja (GPŠ), bel kruh (GPŠ, S), kompot, nesladkan čaj ali voda

TOREK

Malica:  Ovsen kruh (GPŠ, GR), sirni namaz z zelišči MU (M), grozdje, orehinesladkan čaj ali voda

Kosilo:  Brokolijeva juha (GPŠ, J, Z), piščančje kračke, dušen riž, zelena solata, nesladkan čaj ali voda

SREDA

Malica:  Mlečni zdrob, suhe slive, čokoladni posip, mleko (M) [eko mleko lokalnega pridelovalca], banana

Kosilo:  Korenčkova juha (GPŠ, J, Z), svinjski zrezek v omaki, kus kus (GPŠ), rdeča  pesa, voda ali nesladkan čaj

ČETRTEK

Malica:  Polnozrnat kruh (GPŠ, GR), puranja šunka*, kisle kumarice, nesladkan čaj ali voda

Kosilo: Bučna juha (GPŠ, J, Z), goveji golaž, polenta (GPŠ), paradižnikova solatanesladkan čaj ali voda

PETEK

Malica:  Francoski rogljiček (GPŠ, M, J), hruška, toplo MLEKO [shema šolsko mleko] ali voda

Kosilo:   Grahova juha (GPŠ, J, Z), sirovi tortelini (GPŠ, M, J), smetanova omaka (M), zeljna solata s fižolom, voda ali nesladkan čaj

——————————————————————————————————————————————–

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

Pri vseh pripravljenih jedeh v šoli se uporablja manj sladkorja in manj soli.

* OPOMBA: PURANJA ŠUNKA – PIVKA je iz kakovostnih kosov svetlega mesa prsi in temnega mesa beder brez dodanih maščob. Spada med lahke izdelke.

*1 OPOMBA: PAŠTETA ARGETA JUNIOR je 100-odstotno naravna mešanica najboljših sestavin. Brez ojačevalcev okusa, brez konzervansov in brez glutena.

LEGENDA OZNAK ALERGENOV:

M – mleko, mlečni izdelki (laktoza), G – gluten (pšenica – GPŠ, pira – GPI, rž – GR, ječmen – GJ, oves – GO), Z – zelena, S – soja, A – arašidi, O – oreški (orehi, mandeljni, lešniki, pistacija, brazilski oreški…ipd), J – jajca, R – ribe, GO – gorčica, SE – sezam, VB – volčji bob, ME – mehkužci, ŽD, žveplov dioksid, SU – sulfiti

Vse jedi, živila, ki jih ponujamo lahko vsebujejo alergene v sledovih. (Uredba EU št. 1169/2011 in Uredba o izvajanju Uredbe 1169/2011 (Uradni list RS, št. 6/2014))