TEL/FAX: 01 7098 014
 

MAJ – 2. TEDEN

2.teden

od 7. 5. 2018 do 11. 5. 2018

PRENESI JEDILNIK – ŠOLA

PRENESI JEDILNIK – KOSILA ZUNANJI

PONEDELJEK

Malica:   Ajdov kruh (GPŠ, GR), tunin namaz (R)[domača izdelava], korenje, kisle  kumare, nesladkan čaj ali voda

Kosilo:   Grahova juha (GPŠ, J, Z), sirovi tortelini (GPŠ, M, J), smetanova omaka (M), rdeča pesa, nesladkan čaj ali voda

TOREK

Malica:   Prosena kaša s suhimi slivami (M) [mleko lokalnega pridelovalca], banana, voda

Kosilo:   Porova juha (GPŠ, Z, J), mesna štruca (GPŠ, J, Z), pire krompir (M), zelena solata s koruzo, voda ali nesladkan čaj

SREDA

Malica:   Črn kruh (GPŠ), med, maslo (M), jabolko, orehi, nesladkan čaj ali voda

Kosilo:  Bučna juha (GPŠ, J, Z), puranji zrezek v omaki, široki rezanci (GPŠ, J), zelje v solati s fižolom,  nesladkan čaj ali voda

ČETRTEK

Malica:   Hot dog štručka (GPŠ), piščančja hrenovka NJAMI Pivka1* (brez aditivov in E-jev), ajvar, kisle kumare, nesladkan čaj ali voda

Kosilo:   Fižolova mineštra s testeninami (GPŠ, J, Z), kremna rezina (GPŠ, M, J), ovsen kruh (GPŠ, GO, S), nesladkan čaj ali voda

PETEK

Malica:   Jabolčni zavitek (GPŠ, M, J), grozdje, MLEKO [shema šolsko mleko], nesladkan čaj ali voda

Kosilo:   Brokolijeva juha (GPŠ, J, Z), segedin golaž (GPŠ, Z), slan krompir v kosih, nesladkan čaj ali voda

——————————————————————————————————————————————–

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

Pri vseh pripravljenih jedeh v šoli se uporablja manj sladkorja in manj soli.

* 1 OPOMBA: NJAMI PIŠČANČJE HRENOVKE BREZ E so prejele na mednarodnem ocenjevanju AGRA so prejele Srebrno medaljo za kakovost ter posebno priznanje za varne mesnine. Vsebujejo omega 3 in omega 6 maščobne kisline, ki so v kontroliranem razmerju.

LEGENDA OZNAK ALERGENOV:

M – mleko, mlečni izdelki (laktoza), G – gluten (pšenica – GPŠ, pira – GPI, rž – GR, ječmen – GJ, oves – GO), Z – zelena, S – soja, A – arašidi, O – oreški (orehi, mandeljni, lešniki, pistacija, brazilski oreški…ipd), J – jajca, R – ribe, GO – gorčica, SE – sezam, VB – volčji bob, ME – mehkužci, ŽD, žveplov dioksid, SU – sulfiti

Vse jedi, živila, ki jih ponujamo lahko vsebujejo alergene v sledovih. (Uredba EU št. 1169/2011 in Uredba o izvajanju Uredbe 1169/2011 (Uradni list RS, št. 6/2014))