TEL/FAX: 01 7098 014
 

SEPTEMBER – 1. TEDEN

1.teden

od 2. 9. 2019 do 6. 9. 2019

PRENESI JEDILNIK – ŠOLA
PRENESI JEDILNIK – KOSILA ZUNANJI

PONEDELJEK

Malica: Ajdov kruh (GPŠ), tunin namaz (R)[domača izdelava], češnjev paradižnik, sok Fructal

Kosilo:  Fižolova mineštra s testeninami (GPŠ, J, Z), kompot, ovsen kruh (GPŠ, GO,S), voda

TOREK

Malica:   Navihanček z nadevom (GPŠ, M, J), slive, nesladkan čaj ali voda

MLEKO (M) [shema šolsko mleko]

Kosilo:   Špinačna juha z jušnimi testeninami (GPŠ, J, Z), svinjska pečenka (GPŠ, Z),pire krompir (M), rdeča pesa, nesladkan čaj ali voda

SREDA

Malica:  Polnozrnat kruh (GPŠ, GR), kuhan pršut, zelena paprika, nesladkan čaj ali voda

Kosilo:  Zdrobova juha (GPŠ), testenine z mesno omako (GPŠ, J), paradižnikova solata, voda ali nesladkan čaj

ČETRTEK

Malica: Mlečni riž, mleko (M) [mleko lokalnega pridelovalca], banana, nesladkan čaj

Kosilo: Milijonska juha z jušnimi testeninami (GPŠ, Z, J), puranji trakovi vsmetanovi omaki (M), kus kus, zelena solata, voda

PETEK

Malica:  Črn kruh (GPŠ), topljeni sir za mazanje (M), hruška, voda

Kosilo:  Ričet (GJ), polbel kruh (GPŠ), kremna rezina (M), voda

—————————————————————————————————————————————–

 Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

Pri vseh pripravljenih jedeh v šoli se uporablja manj sladkorja in manj soli.

 LEGENDA OZNAK ALERGENOV:

M – mleko, mlečni izdelki (laktoza), G – gluten (pšenica – GPŠ, pira – GPI, rž – GR, ječmen – GJ, oves – GO), Z – zelena, S – soja, A – arašidi, O – oreški (orehi, mandeljni, lešniki, pistacija, brazilski oreški…ipd), J – jajca, R – ribe, GO – gorčica, SE – sezam, VB – volčji bob, ME – mehkužci, ŽD, žveplov dioksid, SU – sulfiti

Vse jedi, živila, ki jih ponujamo lahko vsebujejo alergene v sledovih. (Uredba EU št. 1169/2011 in Uredba o izvajanju Uredbe 1169/2011 (Uradni list RS, št. 6/2014))

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika. Pri vseh pripravljenih jedeh v kuhinji se uporablja manj sladkorja in manj soli.
LEGENDA OZNAK ALERGENOV:
M – mleko, mlečni izdelki (laktoza), G – gluten (pšenica – GPŠ, pira – GPI, rž – GR, ječmen – GJ, oves – GO), Z – zelena, S – soja, A – arašidi, O – oreški (orehi, mandeljni, lešniki, pistacija, brazilski oreški…ipd), J – jajca, R – ribe, GOR – gorčica, SE – sezam, VB – volčji bob, ME – mehkužci, ŽD, žveplov dioksid, SU – sulfiti
Vse jedi, živila, ki jih ponujamo lahko vsebujejo alergene v sledovih. (Uredba EU št. 1169/2011 in Uredba o izvajanju Uredbe 1169/2011 (Uradni list RS, št. 6/2014))