NOČ V ŠOLI

NOČ V ŠOLI – ZAKAJ PA NE?

Za osnovne šole je značilno, da ob koncih tedna ponavadi samevajo. Naša šola pa je iz petka 19. maja na soboto 20. maja  imela družbo, saj so nadarjeni učenci ter učiteljici Ester Palinkaš in Tina Troha v njej preživeli noč. Učenci so se v šoli zbrali ob 18. uri in si najprej uredili  ležišča.  Iz šolske telovadnice so prinesli udobne blazine in si našli svoj prostor v učilnici geografije.

K sproščenemu vzdušju so v nadaljevanju večera pripomogle družabne igre ter odbojka v telovadnici. Večerjo smo si tudi pripravili sami. Spekli smo zares okusne palačinke.

Nekaj časa je z nami preživel tudi Gregor Vertačnik, naravoslovec in univerzitetni diplomirani meteorolog. Načrtovali smo, da bomo opazovali zvezde, a nam je oblačno nebo to preprečilo. Smo pa slišali marsikaj novega o vesolju, pomagal pa nam je sestaviti šolski teleskop. Povedal nam je, kako je potekalo raziskovanje vesolja, ogledali pa smo si tudi prve slovenske revije o vesolju.

Šola se je v temo in tišino potopila šele ob polnoči, zbudili pa smo jo  že ob 7. uri. Pripravili smo si zajtrk, pospravili vse za seboj in šoli pomahali v slovo do ponedeljka.

DOSTOPNOST