ŠPORTNO POPOLDNE

V petek, 22. 9. 2023, smo skupaj s tretješolci imeli zelo zanimivo popoldne. V sklopu dodatne ure športa, ki jo sofinancira Ministrstvo za izobraževanje in šport, smo pripravili različne športne aktivnosti, sledil pa je tudi posladek in pogovor o zanimivostih vesolja.

Od 17. do 20. ure smo uživali s skavti. Meta, Ahac, Ines in Ema so za nas pripravili same zanimive športne igre: od korenčka, buldoga do kraje zastav. Za organizacijo in sodelovanje se jim zahvaljujemo in se veselimo sodelovanja v prihodnje.

Ob 20. uri je za našo lakoto poskrbel gospod Primož Oražem. Spekel nam je slastne palačinke iz njihovega domačega ekološkega mleka. Tudi njemu se zahvaljujemo.

Sledilo je predavanje gospoda Gregorja Vertačnika. Težke stvari glede planetov in vesolja je otrokom razložil na preprost in njim razumljiv način. Učenci so bili nad zanimivostmi zelo navdušeni. Postavljali so ogromno vprašanj. Obljubili smo jim, da gospoda še enkrat povabimo, da nam predstavi še kaj zanimivega. Morda ujamemo celo jasno nebo, na katerem  bomo s teleskopom opazovali planete in zvezde. Najlepša hvala tudi njemu. Upamo, da se kmalu zopet srečamo.

Učenci so odšli domov utrujeni, siti in polni novih spoznanj. Hvala tudi staršem, da so k dodatnim uram pristopili z veseljem in poskrbeli za prevoz svojih otrok.

Učitelja Damjana Ožbolt in Marcel Truden

DOSTOPNOST