NOVEMBER – 2. TEDEN

2. teden

od 8. 11. 2021 do 12. 11. 2021

PRENESI JEDILNIK – ŠOLA
PRENESI JEDILNIK – KOSILA ZUNANJI

PONEDELJEK

Malica: Ajdov kruh z orehi (GPŠ), rezan sir (M), orehi, nesladkan čaj

Kosilo: Porova juha (GPŠ, J, Z), testenine s tuno in zelenjavo (GPŠ, R, M), riban sir (M), kitajsko zelje s fižolom, voda

 TOREK

Malica: Koruzna bombeta (GPŠ, GR), bio kefir s sadjem (M)

Kosilo: Korenčkova juha (GPŠ, J, Z), goveji zrezek v naravni omaki (GPŠ, Z), kus kus (GPŠ), zelena solata, voda ali nesladkan čaj

SREDA

Malica: Sirova štručka, bela kava* (M) [eko mleko lokalnega pridelovalca], hruška

Kosilo: Piščančja obara (GPŠ), jabolčni zavitek (GPŠ, M), nesladkan čaj ali voda

ČETRTEK

Malica: Pisan kruh (GPŠ), tunin namaz (R)[domača izdelava], zelena paprika, nesladkan čaj

Kosilo: Prežganka (GPŠ, J, Z), segedin golaž s svinjino, polenta, voda

PETEK

Malica: Hot dog štručka (GPŠ), piščančja hrenovka NJAMI Pivka* (brez aditivov in E-jev), ajvar, zelena paprika, nesladkan čaj ali voda

Kosilo: Koleraba (GPŠ), bel kruh (GPŠ, S), puding – domača izdelava, nesladkan čaj ali voda

——————————————————————————————————————————————-

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

Pri vseh pripravljenih jedeh v šoli se uporablja manj sladkorja in manj soli.

* OPOMBA: NJAMI PIŠČANČJE HRENOVKE BREZ E so prejele na mednarodnem ocenjevanju AGRA so prejele Srebrno medaljo za kakovost ter posebno priznanje za varne mesnine. Vsebujejo omega3 in omega 6 maščobne kisline, ki so v kontroliranem razmerju.

LEGENDA OZNAK ALERGENOV:

M – mleko, mlečni izdelki (laktoza), G – gluten (pšenica – GPŠ, pira – GPI, rž – GR, ječmen – GJ, oves – GO), Z – zelena, S – soja, A – arašidi, O – oreški (orehi, mandeljni, lešniki, pistacija, brazilski oreški…ipd), J – jajca, R – ribe, GO – gorčica, SE – sezam, VB – volčji bob, ME – mehkužci, ŽD, žveplov dioksid, SU – sulfiti

Vse jedi, živila, ki jih ponujamo lahko vsebujejo alergene v sledovih. (Uredba EU št. 1169/2011 in Uredba o izvajanju Uredbe 1169/2011 (Uradni list RS, št. 6/2014))

Orodna vrstica za dostopnost

DOSTOPNOST